Shark Skin Technology (SST) – šta je to?

Inovativna tehnologija ajkuline kože za maksimalnu bezbednost pri akvaplaningu

01_shark_skin

Prirodno savršenstvo malog otpora vode

Ako ste ikad bili u blizini ajkule da vidite njenu izuzetnu, jedinstvenu teksturu kože bili ste svedoci Majke prirode i njene vrhunske genijalnosti. Replika njenog efekta sa nalazi u našim pneumaticima RainSport 3 i RainExpert 3.

Izdaleka, ajkule izgledaju glatko, skoro klizavo, ali izbliza možete da vidite krljušti koje izgledaju kao minijaturni zubi za unutrašnje zaključavanje. Ovi zubi – ili poznatiji kao krljušti na koži - ne samo da štite ajkulu, one se naježe poput krzna i guraju vodu ispod još efikasnije i uz manje otpora. I tako one love svoj plen. Brže. Tiše. Sa manje otpora. 

02_tyre_detail

Bionika za poboljšanu bezbednosti i uživanje u vožnji

Žlebovi isprepleteni krljuštima inspirisali su naše dizajnere da  razviju  tehnologiju ajkuline kože (SST) koja se koristi kod naših RainSport 3 i RainExpert 3 pneumatika. Upotrebom bionike bili smo u mogućnosti da napravimo repliku efekta ajkuline kože u šari gazećeg sloja da bi sprečili turbulenciju tečnosti i brzo izbacili vodu iz pneumatika.

Ova revolucionana tehnologija znači da pneumatici mogu da prođu kroz bare bez gubitka kontakta sa putem. Kako voda prolazi kroz njihove žlebove u brzini, ona se brzo i efikasno rasipa što znači da pneumatik nastavlja da se drži površine puta i da je rizik od akvaplaninga znatno smanjen.

03_1_without_sst_EN
03_2_with_sst_EN
Uniroyal. Continentalov brend.*